Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

  Padurile din Romania unde au disparut? :-w

  Sondaj

  Ai plantat vre-o data un copac? ( rugam sinceritate)

  ExpressYourself
  ExpressYourself
  Admin
  Admin


  Numarul mesajelor : 225
  Varsta : 35
  Localizare : Iasi
  Data de inscriere : 10/04/2008

  Padurile din Romania unde au disparut? :-w Empty Padurile din Romania unde au disparut? :-w

  Mesaj Scris de ExpressYourself Mier Mai 28, 2008 3:17 pm

  Padurea este aurul verde al pamantului. De aceea ea se bucura de un interes deosebit in politica de dezvoltare durabila a oricarei tari.

  Fondul forestier al Romaniei cuprinde 6,37 milioane ha (cam un sfert din suprafata tarii) din care 6,23 mil. ha sunt acoperite cu paduri. In proprietate privata se afla doar circa 336 mii ha, restul apartin statului.

  România, marea defrișare


  România a devenit un gater uriaș, datele spun totul: 350 de mii de hectare de pădure au fost rase ilegal de pe fața pământului. Statisticile arată că în Euro­pa suntem pe ultimul loc la capitolul suprafață împădurită. La începutul secolului 19, România era 80% acoperită, iar acum mai avem doar 26,7% păduri. În aceste condiții, nu trebuie să mire pe nimeni apariția fenomenelor extreme, precum aluncările de teren tot mai dese și inundațiile în care mor în fiecare an oameni. Vinovații sunt peste tot, cei care au însă cea mai mare răspundere se află în parlament și la conducerea ministerelor. Spre exemplu, nu există în acest moment un inventar la nivel național privind defrișările, sau un plan național de luptă impotriva fenomenului. Nu există pentru că nimeni nu are interesul ca aceste date să fie cunoascute.

   Data/ora curentă este: Sam Mai 18, 2024 12:25 pm